Ara

Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu nedenle her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yılın her günü onları anlamak için her gün birlikte çalışalım.

Hoşgörü, sevgi ve saygıyla daha güçlü bir ülkede hep birlikte yaşamı kucaklayalım.

Kas

Bu vesile ile mesleklerini icra ederken şehit edilen Neşe Öğretmen'i, Aybüke Öğretmen'i, Necmettin Öğretmen'i ve tüm eğitim şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Kas

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezine hayırseverler tarafından gönderilen tabletlerin bir kısmı da okulumuzdaki öğrencilere dağıtıldı.

Kas

Covid- 19 nedeniyle 2 Kasım Pazartesi günü yüzyüze eğitime başlayan 9. sınıf öğrencilerimiz için okula uyum sürecini hızlandırmak amacıyla öğretmenlerimiz eşliğinde okulumuzu tanıyoruz etkinliği düzenlenmiştir. Başta sığınak ve yangın merdivenleri olmak üzere idari odalar, sınıflar, spor salonu, bahçe ve özellikle mescid, kütüphane gibi ortak kullanım alanları maske, mesafe, temizlik vurgusu yapılarak öğrencilerimize bu süreçte uymaları gereken kurallar anlatıldı. Başta sınıfların tümünde ve okulun çeşitli yerlerinde bulunan dezenfektan istasyonlarının kullanılması teşviki yapıldı.

15 TEMMUZ MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ