T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADIYAMAN / SİNCİK - Sincik İnlice Şehit Mehmet Satılmış Çok Programlı Anadolu Lisesi

Beldemiz

İnlice, Sincik İlçesinin tek beldesidir. 1994'te belde olan İnlice'nin ilçemize olan uzaklığı 32 km. Adıyaman Merkeze olan uzaklığı ise 42 km.dir. İnlice'nin güneyinde Adıyaman, kuzey ve doğusunda Sincik, batısında Çelikhan bulunmaktadır. Kâhta Çayı'nın bir kolu olan Recep Çayı vadisinde dağınık ve verimli bir arazi üzerine kurulmuş olup; 7 mahalleden (Merkez Çınar, Tuna, Özbilgin, Karadağ, Taşlıca, Fırat ve Çükan Mahalleleri) oluşur. Beldemizde 6 birleştirilmiş ilkokul/ortaokul, 1 taşıma merkezli ilkokul/ortaokul, 1 çok programlı lise, 1 sağlık ocağı ve her mahallede birer kuran kursu ve cami mevcuttur. İklimi ilçe merkezine göre daha sıcak ve ılımandır. Ekonomisi büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa dayalı olup; nar, ceviz, tütün, üzüm, incir ve meşhur 'Geller Soğanı' yetiştirilmektedir. Gençlerin büyük kısmı mevsimlik işçi olarak il dışında çalışmaktadır.

Yayın: 02.11.2020 - Güncelleme: 05.10.2021 13:18 - Görüntülenme: 306